מצרכים:
בצל גדול חתוך דק
1-2 עגבניות חתוכות לקוביות
(ניתן להוסיף גם קוביות מחצי גמבה)
1-2 ביצים
פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות
מלח (מועשר ביוד) ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים עד ריכוך והזהבה את הבצל במחבת
מוסיפים עגבניות (וגמבה) ומכסים את המחבת במכסה מתאים.
לאחר ריכוך הירקות, מוסיפים מעט מים עם רסק עגבניות ומתבלים בפפריקה המתוקה.
לאחר שנוצר רוטב אחיד ורך, מוסיפים ביצים (להשתדל לא לשבור את החלמון הצהוב)
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולכסות במכסה.
כל אחד בוחר את מידת העשייה של הביצים
(לנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסיטיות, שמנסות להיכנס להריון, מומלץ להגיע למידת עשייה טובה ולא להשאיר ביצים נאות).
בתאבון
נטע