ברוקולי הוא ירק עשיר בסידן ובסיבים תזונתיים, ואחד המאכלים עם הספיגה הגבוהה ביותר של סידן. גבינת ריקוטה היא גבינה עשירה בסידן, דלה במלח וטעמה ניטרלי, כך שמתאימה למאפים. ואף היא מעשירה את הפשטידה בסידן.
ישנן 2 אופציות לפשטידה- גבינות עשירות בשומן, המתאימות לילדים עד גיל שנתיים- שלוש, או שניתן להחליף את הגבינות לגבינות דלות בשומן (עד 5%).
רכיבים
3 ראשי ברוקולי (אפשר להשתמש בברוקולי קפוא)
3 ביצים
3 כפות קמח
גביע גבינת קוטג'
חצי קופסאת גבינת ריקוטה (5% שומן)/ מסקרפונה (עתירת שומן)
חצי כוס גבינת קשקבל מגוררת/ חצי כוס גבינה צהובה 9% שומן מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
לשטוף, לחתוך ולהרתיח את הברוקולי בסיר עם מים, עד ריכוך.
לפורר את הברוקולי המבושל בתוך קערה, להוסיף את יתר הרכיבים (הביצים, הקמח, הגבינות והתבלינים) ולערבב.
להעביר את התערובת לתבנית בגודל המתאים, אפשר לפזר עוד מעט פתיתי קשקבל או גבנ"צ 9% מעל התערובת.
לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
לאפות במשך 60 דק' ולהסיר את נייר האלומיניום. להמשיך באפייה עד השחמת החלק העליון של הפשטידה.
לכבות, לקרר מעט ולהגיש.
בתאבון!
פשטידת הברוקולי מתאימה לימי שישי בצהריים כמנת חלבון בגני הילדים ומעונות היום,
לפי הנחיות משרד החינוך (למאפה גבינות בשישי, במקום המנה הבשרית).
אם אתם מחפשים דיאטנית, לבניית תפריט שבועי בגן ילדים או מעון, לחצו כאן >>>>