במתכון הבא, הפנקייק המושלם לארוחת הערב של הילדים. עשיר בסיבים תזונתיים ובסידן, ומשלב פחמימה בצורת קמח, גבינה וחלב המהווים מקור לחלבון ומעט שמן , ולכן יכול להוות ארוחת ערב מלאה. בד"כ, הבעיה בפנקייק היא בסירופ שמתלווה אליו. אך במתכון הבא- סירופ דל שומן ועשיר בסידן.
רכיבים
250 גר' גבינת ריקוטה או גבינה לבנה
1/2 כוס חלב
2 ביצים
כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן
4 כפות סילאן
כוס קמח מלא
שקית אבקת אפייה (לא חובה)
כף תמצית וניל
2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח, המלח, ואבקת האפייה,
מוסיפים ביצים, גבינה, סילאן, תמצית וניל, שמן וחלב ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
מורחים כפית שמן קנולה על מחבת (אפשר עם נייר סופג) ומטגנים את החביתיות, מומלץ להוסיף מעט שמן מדי פעם, כמריחה או בריסוס.
לסירופ
מערבבים 2 גביעי מעדן חלב בטעם שוקו עם 2-3 כפות חלב ומורחים על הפנקייק.
בתאבון!