לסלק יתרונות רבים! לפי מחקרים, הוא עוזר להוריד לחץ דם, עוזר במניעת סטרס חימצוני,
ויש שמאמינים שעוזר לעבות את רירית הרחם (למי שמנסה להיכנס להריון).
אפשר לקרוא בהרחבה על יתרונות הסלק – כאן
בחורף, לפעמים לא פשוט לנו לאכול ירקות. ופה נכנס בייחוד הסלק לתמונה!!
אין כמו סלטים חמים שיעזרו לנו להמשיך ולאכול ירקות, גם בחורף.
ולכן קבלו מתכון- לסלט סלק מבושל:
הכי פשוט!! 10 דקות עבודה (ועוד בישול של כשעה)-
מצרכים:
2-3 סלקים גדולים (או 3-4 קטנים)
לרוטב:
2-3 כפות לימון
2 כפות שמן זית
ניתן להוסיף גם-
כפית סוכר
כף חומץ.
אופן ההכנה:
נקלף 2-3 סלקים, נחתוך לחצי ונבשל במים, עד שיתרככו.
לאחר הבישול נקרר.
בזמן שהסלק מתקרר, נכין את הרוטב:
נערבב 3 כפות לימון סחוט, 2 כפות שמן זית (יש המוסיפים חומץ,
אבל מהניסיון שלי- פחות אהבתי)
להוסיף מלח לפי הטעם, ולערבב.
את הסלק לאחר שהתקרר, נחתוך לקוביות או רצועות קטנות ודקות.
נוסיף את הרוטב על הסלק החתוך, כך שכולו ייספג ברוטב.
מדי פעם לערבב, שכולו יקבל את הטעם.
מומלץ להשרות לפחות לשעה- שעתיים, כדי שהטעמים ייספגו.
בתאבון!!