מרק עדשים כתומות- כמה מפנק, ככה מהיר הכנה! הוא עשיר בסיבים תזונתיים ובברזל ועוזר לתחושת שובע. חם וטעים בימי החורף הקרים.
המנה מתאימה גם כמנת מרק, בגני ילדים ובמעונות יום.
מצרכים
250 גר' עדשים כתומות
2 גבעולי סלרי
2-3 גזרים
בצל
2-3 שיני שום
5 כוסות ציר עוף (או 5 כוסות מים עם אבקת מרק לפי הטעם)
2 כפות כמון
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציה להסמכה- 2-3 כפות אורז
אופן ההכנה
לקצוץ לחתיכות קטנות את הגזרים, סלרי, בצל ושום.
בסיר מרק גדול, לטגן עד ריכוך את הבצל עם השמן, להוסיף את השום, ולהמשיך לחמם עד הזהבה של הבצל וריכוך השום.
להוסיף את ציר העוף, העדשים הכתומות, הכמון, הגזר וגבעולי הסלרי. מי שבחר בכך, להוסיף את האורז.
לכסות את הסיר, להביא לרתיחה ואז להנמיך את האש ולהשאיר לבישול על אש נמוכה עד שהעדשים מתרסקים.
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
המרק סמיך, חם וטעים, מוכן לאכילה..
בתאבון!
אם אתם מחפשים דיאטנית לבניית תפריט שבועי לגן ילדים או למעונות יום, לחצו כאן >>>>