מרק ירקות צבעוני עשיר בנוגדי חמצון חזקים, בסיבים תזונתיים, בברזל ובחלבון. מחמם את הגוף ואת הנפש בימי החורף הקרים…
וגם תומך במערכת החיסון בזכות העושר והצבעוניות שלו! ללא אבקת מרק!
מצרכים-
חיטה ירוקה מונבטת (השריה במים ליומיים, והחלפת המים כל 12 שעות)
עדשים מונבטות
שעועית אזוקי מונבטת
מאש מונבט
סה"כ קטניות במרק- חופן עד שניים , לסיר מרק גדול.
כרובית
בצל
ברוקולי
שום
פטריות
גזר
דלעת
3-4 גבעולים של סלרי
פטרוזיליה לפי הטעם
שמיר – מס' גבעולים
(הכל טרי)
שמן זית
כורכום, פלפל, מלח
אופן ההכנה-
משרים בקערות נפרדות, עד הנבטה- חיטה ירוקה, עדשים, שעועית אזוקי ומאש. מומלץ להחליף את המים בכל 6-12 שעות.
קחו בחשבון, כי החיטה הירוקה צריכה מספר ימים של השריה עד שמתחילה לנבוט. חשוב להחליף את המים מדי כמה שעות.
קוצצים דק את שאר הירקות הטריים.
בסיר מרק גדול, מטגנים עד הזהבה את הבצל והשום (עד ריכוך השום) ומוסיפים מלח, פלפל וכורכום.
לאחר מכן, מכניסים את שאר הירקות ומוסיפים מים.
כמות המים תלויה ברמת הסמיכות המועדפת עליכם.
לקבלת מדריך בחינם: איך לאכול מתוק ולרדת במשקל השאירי פרטים:
…
…
בתאבון 🙂