מי שרוצה לשמור על תזונה בריאה גם בחנוכה, ובכל זאת ליהנות ממאכלי החג, המתכון הבא מתאים במיוחד בשבילך- לביבות תפו"א/ בטטות או גם וגם, אפויות בתנור, חמות וטעימות…
רכיבים-
5-6 תפו"א בינוניים
1 בצל בינוני
1 ביצה
2 כפות קמח
רבע כפית אבקת אפייה
כפית שמן
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח ואבקת האפייה יחד. בנפרד- מגרדים את תפו"א והבצל בפומפייה וסוחטים טוב את הנוזלים- דרושה סחיטה חוזרת מס' פעמים, על מנת שהלביבות לא יהיו נוזליות. מערבבים בקערה יחד עם הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הביצה, התבלינים וכפית שמן. ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים לביבות עגולות ומשטחים אותן לגובה של ס"מ. מורחים מעל מעט שמן בעזרת מברשת ומכניסים לתנור שחומם מראש בטמפ' של 180 מעלות.
אופים את הלביבות עד השחמה.
* אופציות לגיוון- ניתן להחליף חצי מכמות תפו"א בבטטות ולהוסיף מעט שום
* אופצייה נוספת לגיוון- להוסיף 2-3 קישואים, גם אותם לסחוט היטב!! ולהוסיף 100 גר' גבינה צפתית 5% מגוררת.
לכתבה- סיפורה של דיאטנית: כך ירדתי 18 ק"ג ואני שומרת גם אחרי 2 לידות
תמונה מאתר www.morguefile.com