כאשר אנחנו מוסיפים עדשים לאורז, אנחנו מעשירים את המנה בחלבון, סיבים תזונתיים וברזל.
כך שהתוספת הפחמימתית לארוחה שלנו, הופכת לא רק לטעימה יותר, אלא גם לבריאה יותר ועשירה יותר.
ולכן, מתאימה במיוחד בתפריט שבועי לגן ילדים, כתוספת פחמימה.
מצרכים:
250 גר' אורז לבן (או מלא)
200 גר' עדשים כתומות
3-4 גזרים, חתוכים לרבעים
כורכום
מלח ופלפל
אופן ההכנה-
מערבבים אורז ועדשים בסיר ושוטפים לפחות פעמיים ומסננים.
מוסיפים גזר לסיר ומים שייכסו את התערובת כ-2 ס"מ מעל
מוסיפים שמן, ותבלינים ומכסים את הסיר
מביאים לרתיחה ולאחר מכן, פותחים את הסיר וממשיכים בבישול איטי על אש נמוכה
עד ריכוך האורז, הגזר והעדשים.
בתאבון 🙂