פיצה דלת שומן, פרווה, יכולה להוות גיוון לתוספת פחמימתית לארוחה בשרית, צהריים של הילדים או ארוחת הערב של סוף השבוע. תוספת ירק על הפיצה גם תוסיף מנת ירק צבעונית לארוחה. אפשר להמיר חצי מכמות הקמח לקמח מלא, ובכך להוסיף סיבים תזונתיים למנה.
רכיבים:
לבצק-
1/2 ק"ג קמח
1/4 כוס שמן
1/2 שקית שמרית
מים פושרים
חצי כפית מלח
לרוטב-
4 עגבניות טחונות בבלנדר עם הקליפה
בצל קצוץ
1/2 כפית שום כתוש
תפוח אדמה מגורר כ"תחליף גבינה"
אורגנו ובזיליקום לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם
מומלץ להוסיף ירקות כתוספת, בגלל שהפיצה היא ללא גבינה-
פטריות טריות/ תירס/ בצל/ עגבניות/ טונה/ זיתים וכו.
אופן ההכנה-
לערבב בקערה את הרכיבים לבצק: קמח, שמן, שמרים, מים ומלח וללוש עד לבצק אחיד.
לכסות ולשים בחום, עד לתפיחה.
הרוטב:-
לטגן במחבת בצל עד להשחמה ולהוסיף את העגבניות הקצוצות, לאחר שמתחילות להתבשל, להוסיף שום, אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל. לכבות ולחכות שיתקרר.
לאחר התפיחה, לפתוח את הבצק ל-2-3 מגשי פיצה, למרוח את הרוטב הקר, לגרד מעל תפו"א ולהוסיף את הירקות כתוספת.
להכניס לתנור שחומם מראש ל—180 מעלות, למשך כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב.
בתאבון!