ללא קמח וללא גלוטן.
טעימה בדיוק (אם לא יותר) מעוגת שוקולד "רגילה",
שגם הילדים ילקקו את האצבעות!!
אומנם העוגה לא מבוססת על ממתיקים או פירות בלבד, אך יש בה מעט יחסית סוכר,
ולכן- יכולה להוות מנה מתוקה גם בשחלות פוליציסטיות. (בייחוד אם נבחר בשוקולד מריר 70-90%).
5 דק' הכנה! + 10-15 דק' (בלבד) בתנור!!
מצרכים:
חצי כוס טחינה גולמית
100 גר' שוקולד מריר (חבילה)
3 ביצים שלמות
כפית דבש
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
לציפוי- אפשר לפזר אבקת שקדים טחונים.
אופן ההכנה-
להמיס את השוקולד במיקרו- מומלץ להתחיל מדקה או שתיים, לערבב ובמידת הצורך להוסיף זמן במיקרו,
עד להמסה.
להוסיף את הטחינה ולערבב עד שייתאחדו.
לאחר מכן להוסיף- ביצים, דבש וסודה לשתיה. עד איחוד כל המצרכים.
להעביר לתבנית "אינגליש קייק" משומנת, ולהכניס לתנור,
ב-160 מעלות ל-10 דק' (מומלץ להכניס קיסם כדי לבדוק שלא רטוב,
במידה וכן- להוסיף עוד 5 דק' בתנור).
מעל- לפזר אבקת שקדים טחונים.
* אפשרות לגיוון- להוסיף שברי אגוזי מלך לתערובת העוגה ולאפות עם האגוזים.
בתאבון 🙂