1Z0-053 1Z0-517 640-461 640-722 642-832 648-375 74-344 74-409 A00-212 C2010-503 C2010-598 C2010-651 C2010-652 C2020-605 OG0-091 070-413 070-459 070-496 1Z0-052 C_BOSUP_90

סלט סלק מבושל

לסלק יתרונות רבים! לפי מחקרים, הוא עוזר להוריד לחץ דם, עוזר במניעת סטרס חימצוני,
ויש שמאמינים שעוזר לעבות את רירית הרחם (למי שמנסה להיכנס להריון).
אפשר לקרוא בהרחבה על יתרונות הסלק – כאן

בחורף, לפעמים לא פשוט לנו לאכול ירקות. ופה נכנס בייחוד הסלק לתמונה!!
אין כמו סלטים חמים שיעזרו לנו להמשיך ולאכול ירקות, גם בחורף.
ולכן קבלו מתכון- לסלט סלק מבושל:
הכי פשוט!! 10 דקות עבודה (ועוד בישול של כשעה)-

מצרכים:
2-3 סלקים גדולים (או 3-4 קטנים)
לרוטב:
2-3 כפות לימון
2 כפות שמן זית
ניתן להוסיף גם-
כפית סוכר
כף חומץ.

אופן ההכנה:

נקלף 2-3 סלקים, נחתוך לחצי ונבשל במים, עד שיתרככו.
לאחר הבישול נקרר.

בזמן שהסלק מתקרר, נכין את הרוטב:

נערבב 3 כפות לימון סחוט, 2 כפות שמן זית (יש המוסיפים חומץ,
אבל מהניסיון שלי- פחות אהבתי)
ואפשר להוסיף כפית סוכר (למרות שהסלק מתקתק מטבעו,
ולכן מי שמעדיפה סלט ללא סוכר- אפשרי בהחלט!).
להוסיף מלח לפי הטעם, ולערבב.

את הסלק לאחר שהתקרר, נחתוך לקוביות או רצועות קטנות ודקות.

נוסיף את הרוטב על הסלק החתוך, כך שכולו ייספג ברוטב.
מדי פעם לערבב, שכולו יקבל את הטעם.
מומלץ להשרות לפחות לשעה- שעתיים, כדי שהטעמים ייספגו.

בתאבון!!