ירקות ופירות עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ועוזרים לנו לשמור על תחושת שובע. בכל ירק או פרי מצויים פיטוכימיקלים, פיגמנטים המעניקים לצמח את צבעו הייחודי. שמטרתם- הגנה מנזקי הסביבה. אותם פיטוכימקלים, כאשר נאכלים במזוננו, מעניקים גם לגופנו הגנה טבעית. לכן מומלץ לאכול פירות וירקות בחמישה צבעים כל יום. המתכון הבא מספק לנו את חמשת הצבעים בסלט אחד, ומכיל בנוסף חלבון וסידן.
רכיבים
1/2 כוס כרוב סגול חתוך דק
1/2 כוס כרוב לבן חתוך דק
1 גזר- חתוך גס
1/2 כוס עגבניות שרי- חתוכות לחצאים
2 כפות זיתים
1 אגס
1 צנונית- חתוכה גס
2 גבעולים בצל ירוק
1 גמבה
עלי נענע- לפי הטעם
200 גר' קוביות בולגרית
ביצה אחת, חצי קשה
מלח וזעתר לפי הטעם
אופן ההכנה-
מבשלים ביצה במים חמים, כ-10 דק', ומורידים מהאש, לפני שהופכת קשה.
חותכים 200 גר' גבינה בולגרית לקוביות,
מערבבים- כרוב, גזר, אגס, צנונית, בצל ירוק, גמבה, בולגרית וביצה.
מתבלים עם מלח לפי הטעם ומערבבים.
מפזרים מעל- עגבניות שרי, זיתים, עלי נענע וזעתר.
בתאבון…