1Z0-053 1Z0-517 640-461 640-722 642-832 648-375 74-344 74-409 A00-212 C2010-503 C2010-598 C2010-651 C2010-652 C2020-605 OG0-091 070-413 070-459 070-496 1Z0-052 C_BOSUP_90

מרק בצל בקערית לחם- מעדן!!

בצל הוא ירק בעל סגולות רבות- הוא מהווה "אנטיביוטיקה טבעית" ועוזר להילחם במזיקים חיצוניים. הבצל מכיל פיטוכימיקלים המהווים נוגדי חימצון ועוזרים לגוף להילחם ברדיקלים חופשיים. הוא לבן בשל תרכובות הגופרית שבו, העוזרות למניעת מחלות כמו מחלות לב וסרטן ואפילו עוזר לאזן את רמות הסוכר בדם.
בימי החורף הקרים, אין כמו מרק בצל בקעריות לחם אכילות, כדי להתחמם ולהתפנק. מתכון שהוא פשוט מעדן!!

תודה ליפית ברקת 🙂

לחמניות למרק

רכיבים ללחמניות-

3-4 כוסות קמח מלא

3-4 כוסות קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים או שקית "שמרית"

כף סוכר

כף מלח

4-5 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה-

מערבבים כוס קמח עם השמרים

אל תוך קערה גדולה שופכים 2 כוסות מים וכוס מים רותחים אחת.

אל המים מוסיפים את הסוכר, את הקמח עם השמרים ואת שארית הקמח הלבן, מערבבים ומוסיפים את השמן והמלח. תוך כדי ערבוב מוסיפים את הקמח המלא, עד שהקמח מתייצב וכבר לא דביק.

מעבירים את הבצק המוכן לתפיחה בקערה משומנת מעט ומכסים בצלחת גדולה ומעל מגבת.

לאחר שהנפח של הבצק מוכפל (כשעה לאחר מכן) משטחים את הבצק ומעבירים שוב להתפחה.

לאחר תפיחה חוזרת, ניתן לחלק ל-8 לחמניות עגולות ולהתפיח שוב, כ-40 דקות.

לחמם תנור ל-180 מעלות, להבריש את הלחמניות בביצה טרופה ולהכניס לתנור עד שמשחימות.

לאחר מכן, לחתוך את גג הלחמניות (כמובן לאחר שהתקררו) ולהוציא את הפנים.

הכנת קרוטונים בריאים-

לקחת את פנים הלחמניות- לחתוך לריבועים קטנים, ולהכניס לתנור ל-180 מעלות עם מעט שמן זית מעל.

מרק בצל

רכיבים-

5-6 בצלים גדולים

כף שמן זית

כורכום (למרק פרווה) או ציר מרק עוף (למרק בשרי)

כף קמח להסמכה

מלח ופלפל

למעוניינים- למרק פרווה ניתן להוסיף גבינה צהובה 9% מגורדת לאחר ההכנה.

אופן ההכנה-

לחתוך את הבצלים לרצועות דקות דקות, לטגן עם השמן בסיר למרק עד הזהבה ולהוסיף כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם. להוסיף 5-6 כוסות של מים (או ציר עוף למרק בשרי) וכף קמח, לערבב ולהביא לרתיחה.

ניתן להוסיף מעט פטרוזיליה לתוספת טעם.

למזוג את המרק אל תוך קעריות הלחמניה, להוסיף מעט גבינה צהובה 9% מגורדת ואת הקרוטונים מעל.

מעדן!!

 בתאבון…

למתכונים נוספים

סיפורה של דיאטנית- כיצד ירדתי 18 ק"ג ואני שומרת גם אחרי 2 לידות

לקבלת סרטונים בחינם לירידה במשקל ללא המנעות או סבל מרעב