1Z0-053 1Z0-517 640-461 640-722 642-832 648-375 74-344 74-409 A00-212 C2010-503 C2010-598 C2010-651 C2010-652 C2020-605 OG0-091 070-413 070-459 070-496 1Z0-052 C_BOSUP_90

לביבות אפויות לחג החנוכה

מי שרוצה לשמור על תזונה בריאה גם בחנוכה, ובכל זאת ליהנות ממאכלי החג, המתכון הבא מתאים במיוחד בשבילך- לביבות תפו"א/ בטטות או גם וגם, אפויות בתנור, חמות וטעימות…

רכיבים-

 5-6 תפו"א בינוניים

1 בצל בינוני

1 ביצה

2 כפות קמח

רבע כפית אבקת אפייה

כפית שמן

מלח ופלפל

 אופן ההכנה

מערבבים את הקמח ואבקת האפייה יחד. בנפרד- מגרדים את תפו"א והבצל בפומפייה וסוחטים טוב את הנוזלים- דרושה סחיטה חוזרת מס' פעמים, על מנת שהלביבות לא יהיו נוזליות. מערבבים בקערה יחד עם הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הביצה, התבלינים וכפית שמן. ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

יוצרים לביבות עגולות ומשטחים אותן לגובה של ס"מ. מורחים מעל מעט שמן בעזרת מברשת ומכניסים לתנור שחומם מראש בטמפ' של 180 מעלות.

אופים את הלביבות עד השחמה.

* אופציות לגיוון- ניתן להחליף חצי מכמות תפו"א בבטטות ולהוסיף מעט שום
* אופצייה נוספת לגיוון- להוסיף 2-3 קישואים, גם אותם לסחוט היטב!! ולהוסיף 100 גר' גבינה צפתית 5% מגוררת.

למתכונים נוספים

לכתבה- סיפורה של דיאטנית: כך ירדתי 18 ק"ג ואני שומרת גם אחרי 2 לידות

למאמרים נוספים בתזונה

תמונה מאתר www.morguefile.com