תכולת סידן במזון
סידן הוא המינרל הנפוץ ביותר בגוף האדם. 99% ממנו מצויים בשלד ובשיניים, ורק אחוז אחד נמצא בדם וברקמות אחרות. שיא מסת העצם מתקבלת עד לעשור השלישי לחיים, וקיימת חשיבות רבה לתזונה ולפעילות גופנית בהשגת מסת עצם אופטימאלית ושמירה על מצבה לכל אורך החיים. על מנת שנקבל את הכמות המקסימאלית של סידן מהמזון עלינו לשים לב למס' גורמים, כמות במזון, אחוזי ספיגה, למשל זמינות הסידן מחלב גבוהה מזו שבמזונות שמקורם בצומח, וגורמים המעכבים ספיגה.
לעזרתכם, בקובץ המצורף- כמות סידן במזונות שונים: תכולת סידן במזונות
עוד בנושא- תכולת ויטמין D במזון
המלצות לצריכת סידן וויטמין D