1Z0-053 1Z0-517 640-461 640-722 642-832 648-375 74-344 74-409 A00-212 C2010-503 C2010-598 C2010-651 C2010-652 C2020-605 OG0-091 070-413 070-459 070-496 1Z0-052 C_BOSUP_90



תכולת סידן במזון

סידן הוא המינרל הנפוץ ביותר בגוף האדם. 99% ממנו מצויים בשלד ובשיניים, ורק אחוז אחד נמצא בדם וברקמות אחרות. שיא מסת העצם מתקבלת עד לעשור השלישי לחיים, וקיימת חשיבות רבה לתזונה ולפעילות גופנית בהשגת מסת עצם אופטימאלית ושמירה על מצבה לכל אורך החיים. על מנת שנקבל את הכמות המקסימאלית של סידן מהמזון עלינו לשים לב למס' גורמים, כמות במזון, אחוזי ספיגה, למשל זמינות הסידן מחלב גבוהה מזו שבמזונות שמקורם בצומח, וגורמים המעכבים ספיגה.
לעזרתכם, בקובץ המצורף- כמות סידן במזונות שונים: תכולת סידן במזונות

עוד בנושא- תכולת ויטמין D במזון
המלצות לצריכת סידן וויטמין D